Teerdag 10 januari 2012

Afgelopen 10 januari was het de eerst dinsdag na drie koningen en dus tijd voor de jaarlijkse teerdag van het Sint Ambrosius Gilde.

Deze dag begon met het opstellen bij de parkeerplaats bij het café “ De Hofstede “ waar we vorig jaar nog ons winteronderkomen hadden maar dit jaar gewoon ons vertrek punt is geworden.

Vandaar uit gingen we te voet in traditie getrouwe optocht naar de st. Clemens kerk te Baardwijk waar de nieuwe pastoor Marcel Dorssers een mooie eucharistieviering verzorgde waarbij hij ook het verhaal vertelde over hoe onze eigen Ambrosius in de kerkelijke geschiedenis past en hoe wij als gilde deze heilige diende met onze hedendaagse werkzaamheden waarna hij ons de kerkelijke zege gaf.

 

Na de dienst werd er door onze vendelier Toon van Bul de vendelgroet gebracht waarna we weer te voet terug gingen naar onze auto’s om te vertrekken naar ons eigen onderkomen ‘DE KORF “

 

 

 

Daar aangekomen werden we ontvangen door drie gilde vrouwen die de koffie al klaar hadden staan met wat lekkers.

Dit was de eerste keer dat we dit konden doen in ons nieuwe onderkomen (wat nu geheel klaar is, inclusief een binnen schietbaan wat ontworpen is door onze technische man Bertus van Daelen ) en die groot genoeg is om ons alle te herbergen.

Na de koffie was het tijd om het biljart en dartbord te gaan gebruiken voor de eerste keer waarna we de eerste vergadering kregen en ondertussen werden de tafels gedekt door de dames voor een heerlijke koffietafel.

Deze koffietafel smaakte heerlijk mede door een lekker warm broodje kroket en de goede zorgen van ons uitstekende bediening van onze drie dames. Jet Pullens, Jose de Jong en Jessica van den Ent.

Onze dank daar voor

.

Daarna was het tijd voor ontspanning en werd er gekaart, gebiljart en gedart door onze Gilde broeders waarna om ongeveer 5 uur een gedeelte naar huis ging om de echtgenotes en partners te gaan halen voor onze feestavond

.

Ondertussen werd De Korf een beetje aangepast voor het warm en koud buffet waarna om 19.00 uur de feestavond werd geopend door onze hoofdman Henk Pullens en we konden gaan eten.

Dit warm en koud buffet werd voor de eerste keer verzorgd door onze buurman “De Overlaat” en daar waren we zeer tevreden over. Zeker voor herhaling vatbaar.

 

 

 

 

Zoals altijd werd de muziek verzorgd door disco Rian en werd er volop gedanst.

 

Dit werd dan ook door vele gedaan zodat het een zeer geslaagde avond werd mede ook omdat onze hoofdman even in het zonnetje werd gezet voor zijn inzet al die jaren dat hij al hoofdman is

.

Al met al een geslaagde Teerdag 2012 voor het eerst in ons eigen onderkomen De Korf.